lea bank kokemuksia – Lainojen korot, asiakaspalaute 2024

Oletko koskaan miettinyt, tarjoavatko salaperäiset ulkomaiset lainanantajat, kuten lea bank, todella parempia lainatarjouksia vai houkuttelevatko ne lainanottajia vain lupauksilla?

Sukelsin mysteeriin selvittääkseni aitoja lea bank kokemuksia nykyisiltä asiakkailta eri puolilta Skandinaviaa ja Suomea.

Analysoituani kaikki yksityiskohdat ja todellisen asiakaspalautteen jaan lopullisen tuomioni siitä, tarjoaako Lea Bank kannattavia lainarahoitusvaihtoehtoja verrattuna kilpailijoihin suomalaisessa digipankkitoiminnassa.

lea bank kokemuksia

Yleiskatsaus Lea Bank lainatuotteisiin

Suomalaisille asiakkaille Lea Bank tarjoaa tällä hetkellä vakuudettomia henkilökohtaisia lainoja 500 eurosta 50 000 euroon.

Näillä lainoilla on joustavat 1-15 vuoden takaisinmaksuajat, ja varat voi käyttää vapaasti mihin tahansa henkilökohtaiseen kulutukseen ilman rajoituksia. Lainalta ei vaadita vakuuksia, takaajia tai tiettyä käyttötarkoitusta.

Tietyissä tapauksissa Lea Bankin lainat voivat myös auttaa korkeakorkoisten velkojen vakauttamisessa Järjestelylaina-tuotteen avulla. Tällöin useat olemassa olevat luotot yhdistetään yhdeksi suuremmaksi osamaksulainaksi, jolloin korko voi olla edullisempi ja talous on yksinkertaisempi.

Mitä korkoja ja maksuja lea bank veloittaa?

Lea Bankin lainojen nimelliskorko on yksilöllinen ja riippuu yksittäisistä tekijöistä, mutta se vaihtelee löytämieni tietojen perusteella 8,92-19 prosentin välillä. Tämä tarkoittaa nimenomaan veloitettua vuosikorkoa ennen muita maksuja.

Todelliseen korkoon vaikuttavia lisäkustannuksia ovat mm:

 • Tilinhoitomaksu 3-12 euroa kuukaudessa
 • 5 € jokaisesta viivästyneestä maksumuistutuksesta

Esimerkiksi 10 000 euron lainaaminen 3 vuoden aikana aiheuttaisi yhteensä 12 524 euron takaisinmaksukustannukset kaikki maksut mukaan luettuina. Tämä vastaa 16,37 prosentin efektiivistä vuosikorkoa.

Kun taas 5 000 euron laina 12 kuukaudeksi tarkoittaa 5 533 euron takaisinmaksua, jolloin todellinen korko on 20,88 prosenttia, kun maksut otetaan huomioon.

Henkilökohtainen korkosi riippuu tietysti osittain luottokelpoisuudestasi ja taloudellisesta profiilistasi. Matalamman riskin hakijat voivat odottaa Lea Bankilta edullisempaa hinnoittelua, kun taas suuremman riskin hakijat maksavat enemmän.

Miten lea bank vertautuu kilpailijoihin?

Vertailun vuoksi tässä ovat muiden samankaltaisten norjalaisten lainanantajien tarjoamat vähimmäislähtökorot:

 • Morrow Bank: 8,50 % nimelliskorko
 • Bank Norwegian: 8,29 %
 • Instabank: 7.99%

Pääkorot eivät kuitenkaan välttämättä anna täydellistä kuvaa. Vaikka esimerkiksi Instabank mainostaa 7,99 %:n korkoa, se ei tarkoita, että kaikki tai edes useimmat lainanottajat voivat saada lainaa näin alhaisella korolla.

Kun taas Lea Bank ei mainosta erityisiä ”parhaita korkoja”, se tarjoaa todennäköisesti edullisen hinnoittelun luottokelpoisimmille ja vähäriskisimmille suomalaisille hakijoilleen.

Voit klikata yllä olevia linkkejä lukeaksesi perusteelliset arvioni kustakin näistä vaihtoehtoisista pankeista saadaksesi lisänäkökulmaa.

Vaiheittainen Lea Bank lainahakemusprosessi

Jos päätät, että Lea Bankin lainat voisivat olla sinulle sopivia, tässä on yleiskatsaus siitä, mitä voit odottaa tyypillisen hakemuskokemuksen aikana:

 1. Tukikelpoisuus

Kelpoisuusehdot täyttääkseen sinun on täytettävä seuraavat edellytykset:

 • Sinun on oltava 23-70-vuotias.
 • Asunut Suomessa >3 vuotta
 • Tulot >1 200 €/kk
 • Ei negatiivisia luottotietoja
kuinka hakea lea bank lainaa
kuinka hakea lea bank lainaa
 1. Miten hakea

Haet suoraan Leabank.fi-sivustolta tai lainanvälityssivustojen kautta, jotka lähettävät tietosi useille mahdollisille lainanantajille.

Hakemuksessa kysytään henkilötiedot, tulot, olemassa olevat lainat jne. Se vie vain muutaman minuutin.

Lea Bank tekee välittömän luottotarkastuksen tietojesi perusteella ja ilmoittaa, jos saat alustavan hyväksynnän.

 1. Asiakirjat

Jos sinut hyväksytään, sinun on toimitettava asiakirjat sähköisesti:

 • Viimeisin palkkatodistus
 • Viimeisin veroilmoitus
 • Tämä auttaa Lea Bankia tarkistamaan hakemuksesi tiedot.
 1. Lainatarjous ja hyväksyminen

Seuraavaksi Lea Bank lähettää sähköpostitse alustavan, ei-sitovan lainatarjouksen. Jos suostut, allekirjoitat sopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi.

Lea Bank tekee viimeiset tarkistukset ennen hyväksyttyjen varojen vapauttamista, yleensä seuraavana pankkipäivänä, jos kaikki näyttää hyvältä.

 1. Lainan takaisinmaksu

Saat kuukausittain laskut, jotka on maksettava eräpäivään mennessä. Eräpäivää on mahdollista vaihtaa tai aktivoida verkkolaskutus myös verkkopankin kautta.

Voiko lainojen yhdistäminen lea bankin kautta säästää rahaa?

Tavallisten henkilökohtaisten lainojen lisäksi Lea Bank tarjoaa velkojen vakauttamista Järjestelylainan kautta nykyisille suomalaisille asiakkaille.

Tämä rahoituspalvelu yhdistää useat korkeakorkoiset luotot ja maksamattomat saldot yhdeksi suuremmaksi Lea Bankin osamaksulainaksi. Etuna on useiden maksujen yksinkertaistaminen yhteen maksuun kuukaudessa mahdollisesti paremmalla korolla.

Yleinen käyttöesimerkki on luottokorttivelkojen yhdistäminen. Vertaile kuitenkin ensin kokonaiskustannuksia varmistaaksesi, tarjoaako järjestelylaina konkreettisia kuukausittaisia säästöjä juuri sinun taloudellisessa tilanteessasi.

Jos nykyisten velkojen korko on yli 15-20 prosenttia, mutta Lea Bank tarjoaa alle 10 prosentin rahoitusta, yhdistäminen voi osoittautua kannattavaksi.

lea bank asiakas kokemuksia ja arvosteluja Suomesta ja Norjasta.

Ottaen huomioon, että Lea Bank on hiljattain muuttanut brändiään BRAbankista ja Monobankista viime vuosien aikana, tutkin asiakaspalautteita, joissa viitataan kaikkiin näihin historiallisiin nimiin. Näin saadaan pidemmän aikavälin näkökulma heidän palveluistaan.

Tässä on muutamia esimerkkejä todellisista suomalaisista ja norjalaisista käyttäjäarvosteluista:

 • ”Monobank (nykyisin Lea Bank) toimi minulle kaikin tavoin loistavasti. Suhteellisen edullinen korko plus suosittelen heitä lämpimästi!” – Henry-66
 • ”Ensin sain hyväksynnän, mutta sitten he mystisesti hylkäsivät lopputarkastuksen aikana, vaikka hakemukseni oli 100% oikein. Ei enää minulle!” – Met
 • ”Hakemus oli nopea ja yksinkertainen, kun palkkatodistukseni ja verodokumenttini olivat valmiina. Pidin myös mahdollisuudesta mukauttaa haluamani maksun eräpäivä.” – Magne V.
 • ”He myönsivät lainani aluksi, mutta sitten peruuttivat hyväksynnän tuntia myöhemmin ilman mitään selitystä, vaikka kysyin miksi.” – Marcus

Kuten tavallista, useimmat negatiiviset lea bank kokemuksia liittyvät salaperäisesti hylättyihin hakemuksiin. Lainat hyväksytyt asiakkaat ja selkeä viestintä vaikuttavat kuitenkin yleisesti ottaen tyytyväisiltä.

Ketä vastaan lea bank kilpailee suomessa?

Vakuudettomien lainojen osalta lea bank suurin kilpailija on:

Perinteiset suomalaiset pankit: Esimerkiksi Nordea, OP, Danske Bank jne.

Verkkolainanantajat: Norjalaiset vaihtoehdot, kuten Komplett Bank, Instabank, Bank Norwegian, tarjoavat hyvin samanlaisia lainatuotteita ja kohderyhmää kuin Lea Bank.

Suomalaiset Fintech-lainaajat: Kotimaiset rahoitusyhtiöt, kuten Vertaislaina, Fixura ja Bondora, kilpailevat myös samasta vakuudettomien lainojen väestösegmentistä verkkokanavien kautta.

Otatko vaatimattoman muutaman tuhannen euron lainan? Oma pankkisi voi tarjota ensimmäisen väylän. Suurempia summia varten kannattaa kuitenkin käyttää välityspalvelua, jonka avulla voit vertailla useiden pankkien ja lainanantajien tarjouksia, jotta löydät edullisimman rahoitussopimuksen.

Miten saada lea bankin parhaat mahdolliset korot?

Tietyt vaiheet maksimoivat mahdollisuutesi saada edullisia lainakorkoja Lea Bankilta tai miltä tahansa lainanantajalta:

Hae yhdessä kanssalainanottajan kanssa

Toisen hakijan lisääminen vähentää riskiä rahoituslaitosten silmissä. Tämä johtaa pienempiin lainakustannuksiin, jotka siirretään yhteisille lainanottajille.

Käytä lainanvälityspalveluja

Lähettämällä yhden hakemuksen OmaLainan tai Vertaalainan kaltaisille välittäjille, jotka jakavat tietosi kymmenille mahdollisille lainanantajille, löydät edullisimmat vaihtoehdot.

Lainatarjouksia vertailemalla saadaan eniten säästöjä verrattuna siihen, että hakisit lainaa suoraan ilman korkojen ostoa. Kieltäydy kalliista vaihtoehdoista ilman velvoitteita, kunnes varmistat optimaaliset ehdot tietyltä lainanantajalta.

Lopputuomio: Pitäisikö sinun hakea lea-pankki lainaa?

Yhteenveto keskeisistä havainnoista, jotka olen saanut lea bank kokemuksia ja todellisten asiakaskokemusten analysoinnista:

Plussaa

 • Sujuva digitaalinen hakuprosessi
 • Lainat jopa 50 000 euroon asti ilman tiukkoja käyttötarkoitusrajoituksia.
 • Velkojen vakauttamislainat yksinkertaistavat taloutta

Mahdolliset ongelmat

 • Hinnoittelun avoimuuden puute
 • Hakemusten arviointia koskevat ristiriitaiset arviot
 • Paikalliset pankkilainat joskus halvempia

Jos hakukelpoiset hakijat tarvitsevat huomattavia henkilökohtaisia lainoja ilman vakuuksia, Lea Bank tarjoaa joustavia tuotteita ja digitaalista mukavuutta, jotka ansaitsevat harkinnan.

Useiden lainanantajien tarjousten vertailu on kuitenkin edelleen avainasemassa, jotta voidaan taata alhaisimman saatavilla olevan korkotarjouksen saaminen. Tarkista muut digitaaliset pankit sekä perinteiset välittäjät ja paikalliset pankit korkojen minimoimiseksi.

Harkitulla korko-ostoksilla Lea Bank voisi tarjota varteenotettavaa lainarahoitusta – vaikka suosittelen kilpailevien tarjousten keräämistä ennen kuin oletat, että heidän hinnoittelunsa osoittautuu edullisimmaksi.

Kerro omat ajatuksesi tai kokemuksia lea bank lainojen kanssa tekemisissä kommenteissa!

useimmin kysytyt kysymykset lea bank

Mikä yritys omistaa Lea Bankin?

Lea bank ASA on norjalainen pörssiyhtiö, joka on listattu Euronext Growth Oslon pörssissä. Sillä on noin 1 500 osakkeenomistajaa.

Kuinka kauan lea bank on toiminut?

Lea bank on toiminut vuodesta 2016 lähtien. Suomessa sen toiminta alkoi nimellä Monobank vuonna 2017.

Onko lea bank huijaus?

Ei. Lea bank on laillinen pankki, jota valvoo Norjan finanssivalvontaviranomainen. Se on myös rekisteröity Suomen Finanssivalvonnan ilmoituslistalle.

Millaista lainaa voit saada lea bankin kautta?

lea bank tarjoaa suomalaisille kuluttajille vakuudettomia henkilökohtaisia lainoja 500 eurosta 50 000 euroon. 1-15 vuoden lainoissa on joustavat takaisinmaksuajat, eikä varojen käyttöä ole rajoitettu.

Mikä on lea bankin lainojen korko?

Vuotuinen nimelliskorko vaihtelee 8,92 %:sta ylöspäin. Lisäkustannuksiin sisältyy 3-12 euron kuukausittainen tilimaksu. Tarkka tarjottu korko on henkilökohtainen hakijan taloudellisen profiilin perusteella.

Mitkä ovat lea-pankkilainan hakukriteerit?

Hakukelpoisuuden edellytyksenä on, että olet 23-70-vuotias, sinulla on yli 1 200 euron kuukausitulot, sinulla ei ole negatiivisia luottotietoja ja olet asunut Suomessa vähintään 3 vuotta.

Miten voin ottaa yhteyttä lea bankin asiakaspalveluun?

lea bank Finlandin asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse numerosta 02-48093850 (ma-pe klo 11:00-15:00) tai sähköpostitse [email protected]. Heidän pääkonttorinsa osoite on Holbergs gate 21, 0166 Oslo.

Miten saan parhaan tarjouksen lea bankin lainasta?

Ilmaisen lainanvälityspalvelun avulla voit helposti vertailla Lea Bankin ja kilpailevien lainanantajien tarjouksia. Näin varmistetaan, että löydät henkilökohtaiseen taloudelliseen tilanteeseesi sopivimman saatavilla olevan lainakoron.

Lue seuraavaksi näistä kokemuksista

fellow pankki kokemuksia tuo tiedot, jotka on tiedettävä

Rehellinen monefit kokemuksia – onko tämä laina sen arvoinen

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *