Rehellinen monefit kokemuksia – onko tämä laina sen arvoinen

Monefit tarjoaa jatkuvia lainoja, joiden luottoraja on enintään 10 000 euroa. Kyseessä on melko tuntematon brändi Suomessa, joten päätin tutkia, mikä Monefit tarkalleen ottaen on ja kenelle se voisi sopia.

Tässä laajassa artikkelissa jaan:

 • Omat kokemuksia monefit lainanhakuprosessin testaamisesta
 • Tietoa Monefitin lainatuotteista ja koroista
 • kelpoisuus- ja hakemusvaatimukset
 • Monefitin tausta yrityksenä
 • Asiakaspalvelu ja yhteystiedot
 • Lukijoiden kommentit ja arvostelut monefit

Tulin lopulta siihen tulokseen, että ei kannata hakea Monefit-lainaa ennen kuin on tarkistanut, voisiko saada paljon edullisemman lainan muualta.

Rehellinen Monefit Kokemuksia
Rehellinen Monefit Kokemuksia

Millaisia lainoja voit saada monefit kautta?

Monefitin verkkosivujen mukaan heidän tärkein lainatuotteensa on nimeltään Monefit Luottotili tai Joustoluotto. Kyseessä on joustava luottotili, jolla on seuraavat keskeiset ominaisuudet:

 • Luottoraja: 100-10 000 euroa
 • Korko: 9.90-20%
 • Tilinhoitopalkkio: 0,01 % päivässä laskettuna luoton kokonaismäärästä.
 • Avausmaksu: 0 €
 • Valinnainen Premium-paketti: Kuukausimaksu 4,17 % käytetystä luotosta (12 kuukauden vähimmäiskesto).
 • Vähimmäismaksu: 8 %, kuitenkin vähintään 10 €.

Jos esimerkiksi ottaisit lainaa 1 000 euroa 12 kuukauden laina-ajalla, efektiivinen vuosikorko olisi 26,55 %, kun laina nostetaan kokonaan kerralla.

Premium-pakettiin sisältyy jopa 4 kuukauden maksulykkäys, jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia. Saat myös nopeammat asiakaspalvelun vastausajat.

Löysin mainintoja toisesta Monefit-tuotteesta nimeltä Monefit Split joistakin artikkeleista ja toukokuussa 2022 julkaistusta lehdistötiedotteesta. Sitä kuvattiin 100-1000 euron korottomaksi ja maksuttomaksi lainaksi, joka maksetaan takaisin 3 kuukauden aikana.

Toisen Split-lainan voi kuulemma ottaa vasta 24 kuukauden kuluttua edellisen lainan takaisinmaksun päättymisestä. En kuitenkaan löytänyt Monefit Split -lainan hakemista heidän sivuiltaan – ainoastaan jatkuvan luottotilin.

Asiakaspalvelu vahvisti, että Split-lainoja ei ole tällä hetkellä saatavilla uusille hakijoille. Epäilen, että ”Monefit Split” saattaa olla tällä hetkellä vain myytti tai markkinointikikka eikä todellinen tuote.

kuinka saada lainaa monefit

Miten saada parempia lainatarjouksia kuin monefit?

Kun enimmäiskorko on 20 prosenttia, Monefitin joustavan luottolimiitin käyttäminen voi tulla hyvin kalliiksi.

Ennen kuin haet, suosittelen ensin käyttämään ilmaista lainavertailutyökalua, jotta näet, voisitko saada halvemman lainan muualta.

Omassa tapauksessani OmaLaina tarjosi minulle parhaan tarjouksen vain 4,19 prosentin todelliseen vuosikorkoon – yli viisi kertaa Monefitin korkoja alhaisempi!

Lainavertailusivusto lähettää tietosi jopa 20 pankille ja lainanantajalle ilman velvoitteita. Jos saat hyvän tarjouksen, varat voivat olla tililläsi jo samana päivänä. Ja jos et pidä mistään tarjouksesta, voit yksinkertaisesti sivuuttaa sen ilman seuraamuksia.

Monefit-lainanottajan vaatimukset

Monefitin lainakelpoisuusehdot ovat väljemmät kuin joidenkin kilpailijoiden:

 • Ikä 21+
 • Suomen kansalainen tai voimassa oleva henkilötunnus
 • Hyvä luottotiedot
 • Säännölliset tulot
 • Pankkitili

Esimerkiksi TF Bankilla on paljon tiukemmat vaatimukset – sinun on oltava yli 22-vuotias, sinulla on oltava virheetön luottotiedot ja nimelläsi on oltava lankapuhelin- tai matkapuhelinsopimus.

Lukijoiden arvostelut monefit kokemuksista

Yllätyin siitä, että netistä ei löytynyt juuri yhtään omakohtaista arviota Monefit-lainoista, olipa se sitten positiivinen tai negatiivinen. Oletin, että heidän tuotteitaan ei käytetä kovin laajasti, mutta odotin ainakin muutamia asiakaskommentteja.

Ainoat löytämäni keskustelut liittyivät sijoituksiin – Monefit tarjosi aiemmin vertaislainoja Mintosissa.

Jaan alla vähäisen palautteen sekä omat vaikutelmani…

”Monefit nimettiin kahtena vuonna peräkkäin (2020 & 2021) Viron gaselli-kasvuyritykseksi. Ainakin naapurimaissa se vaikuttaa hyvin otetulta, joskin Suomessa vielä lähes tuntematon.”

Havaintoni ja Monefit-arvostelu

Huolimatta siitä, että Monefit vastasi sähköpostitiedusteluuni nopeasti, jätti se minulle negatiivisen yleisvaikutelman.

Joustava lainahakemus oli turhauttava – vaati loputtomasti salasanoja ja vahvistuksia, ennen kuin luovutin puolivälissä.

En myöskään pitänyt siitä, miten Monefit antaa väärän kuvan lainatuotteistaan väittäen:

”Monefit-luottotili on käytännössä sähköinen lompakko” ja ”toimii aivan kuin digitaalinen luottokortti”.

Todellisuudessa se on tavallinen vaihtuvakorkoinen luottolimiitti. Monefit perii pakollisia maksuja, jotka muistuttavat laittomia käytäntöjä, jotka ovat saaneet kilpailijat oikeudellisiin ongelmiin.

Koska kyseessä on kansainvälinen yritys, löydät Monefitista laajempaa asiakaspalautetta muilla kielillä. Useimmat kokemuksia näyttävät olevan myönteisiä – nopea lainarahoitus ja hyvä asiakaspalvelu.

He eivät tietenkään todennäköisesti julkaise negatiivisia arvosteluja omilla sivuillaan. Joillakin riippumattomilla foorumeilla on valituksia hakemusten hylkäämisestä tai vastausten puutteesta. Ilman tarkempaa taustaa emme kuitenkaan voi tietää, johtuvatko ne perustelluista syistä.

Monefit-yrityksen tausta

Monefitin omistaa Creditstar Finland Oy, joka on vuonna 2009 perustettu suomalainen luotonantoyhtiö. He pyörittävät myös Creditstar.fi-sivustoa, joka on toinen joustavia lainoja tarjoava sivusto.

Creditstar Finland kuuluu emoyhtiö Creditstar Groupiin, jonka pääkonttori sijaitsee Virossa mutta joka on toiminut kahdeksassa maassa vuodesta 2006 lähtien. Monefitilla on siis vakiintunut toimintahistoria, vaikka se onkin Suomen markkinoilla vähän tunnettu.

Yhteydenotto Monefitin asiakaspalveluun

Creditstarin alaisena suomalaisena brändinä Monefitin asiakaspalvelua tarjotaan paikallisesti suomen kielellä.

Creditstar Finlandin aukioloajat ovat vain arkisin klo 9-18. Voit hakea lainaa myös näiden aikojen ulkopuolella, sillä hakemukset käsitellään erillisellä osastolla.

Yhteystiedot:

 • Puhelinnumero: 1: +358 9 424 577 62
 • Sähköposti: [email protected]
 • Osoite: Mannerheimintie 12 B, 5. kerros, 00100 Helsinki.

Keskeiset asiat: Kannattaako sinun hakea Monefit-lainaa?

Tutkittuani yritystä ja testattuani heidän hakuprosessiaan itse, tässä ovat lopulliset johtopäätökseni:

Plussaa

 • Nopeat ja helpot hyväksynnät sekä väljät kelpoisuusehdot.
 • Pitkään toimineen fintech-konsernin kansainvälinen tuki
 • Asiakaspalvelun kohtuulliset vasteajat

Miinukset

 • Enimmäiskorko 20 % äärimmäisen kallis lainoille
 • Tilimaksut korkeiden korkojen lisäksi
 • Harhaanjohtavia markkinointiväitteitä sivustolla
 • Hämmentävä hakuprosessi
 • Asiakasarvioiden puute herättää kysymyksiä

Harkitsisin Monefit-lainaa vain ehdottomana viimeisenä keinona, jos et voi saada lainaa mistään muualta. Muista tarkistaa vertailusivustoilta ensin paremmat korkotarjoukset!

Voit jättää omat monefit kokemuksia tai palautteesi alla oleviin kommentteihin. Olen utelias kuulemaan muiden lukijoiden näkökulmia.

Aiheeseen liittyvä opas luettavaksi

fellow pankki kokemuksia tuo tiedot, jotka on tiedettävä

bluestep kokemuksia – tässä ovat ihmisten arviot palveluista

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *