Omat Bondora kokemuksia: Parempia vai huonompia lainoja?

Lainaaminen bondoran kaltaiselta vertaislainausalustalta voi tuntua riskialttiilta ja hämmentävältä verrattuna perinteisiin pankkilainoihin.

Otin hiljattain kaksi henkilökohtaista lainaa bondora ja halusin jakaa kokemuksia yksityiskohtaisesti auttaakseni muita ymmärtämään, onko se oikea vaihtoehto.

Aloitetaan ymmärtämällä, mikä bondora on ja miten vertaislainaus vertautuu perinteiseen pankkitoimintaan.

bondora kokemuksia

Mikä on Bondora ja miten vertaislainaus toimii?

Bondora on verkkoalusta, jonka avulla ihmiset voivat lainata ja lainata rahaa toisilleen ilman pankkien kautta. Tämä käsite tunnetaan nimellä ”vertaislainaaminen” tai P2P-lainaaminen.

Lainanottajana saat varoja henkilökohtaisiin lainoihin, jotka vaihtelevat 500 eurosta 10 000 euroon. Laina-aika voi olla 3 kuukaudesta jopa 5 vuoteen. Sijoittajat (”lainanantajat”) tarjoavat lainapääoman ja saavat korkoa. Bondora yhdistää molemmat osapuolet ja helpottaa kaikkea.

Näin Bondora kuvailee palveluaan:

”Tuomme yhteen luottokelpoiset lainanottajat ja sijoittajat, jotta kaikki voittavat. Henkilökohtaisia lainoja saatavilla 100 eurosta 10 000 euroon.”

Tärkeimmät asiat, jotka lainanottajien tulisi tietää

Lainan määrä100 € – 10 000 €
Laina-aika Pituus3 kuukaudesta 5 vuoteen
Rahoituksen saamiseen kuluva aikaVain 1 päivä
PlussaaNopea hyväksyntä, ei vakuuksia, joustavat ehdot.
MiinuksetKorkeammat korot kuin pankeilla, maksut

Nyt kun ymmärrät perusasiat Bondoran toiminnasta, tarkastellaanpa omakohtaisia kokemuksia kahden lainan ottamisesta ja takaisinmaksusta viimeisten kahden vuoden aikana.

Henkilökohtaiset kokemuksia lainaamisesta bondora

Olen ottanut 2 henkilökohtaista lainaa Bondorasta vuodesta 2021 lähtien. Toinen oli 2000 € 36 kuukauden ajaksi ja toinen 1500 € 24 kuukaudeksi.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että se tarjoaa helpon pääsyn lainanottoon, mutta korkeat juoksevat kustannukset tarkoittavat, että sitä kannattaa käyttää vain tilapäisesti ja vastuullisesti. Tässä on sisäpiirin katsaus.

Ensimmäisen bondora laina hakeminen

Tarvitsin noin 2 000 euroa konsolidoidakseni joitakin luottokorttisaldoja, joiden korot olivat korkeat. Koska luottotietoni olivat kohtuulliset mutta eivät kovin hyvät, tiesin, että tavallista pankkilainaa olisi vaikea saada alhaisella korolla.

miten Bondora-lainaa haetaan

Bondora markkinoi nopeita lainapäätöksiä ilman kovia luottotarkastuksia, joten päätin kokeilla niitä.

Tässä oli vaiheittainen hakemuskokemukseni:

 1. Menin Bondoran sivustolle: Hain 2000 euron lainaa 36 kuukaudeksi
 2. 60 sekunnin päätös: Sain alustavan 2000 euron tarjouksen 13,7 %:n vuotuisella korolla ja ~150 euron kuluilla.
 3. Kesti 24 tuntia: Tutustui tarjouksen yksityiskohtiin ja vertaili lainanantajia ennen hyväksymistä.
 4. Rahoitus seuraavana päivänä: Rahat olivat pankkitililläni alle 24 tuntia sen jälkeen, kun olin virallisesti hyväksynyt tarjouksen.

Tämä oli juuri sellainen nopea ja helppo prosessi, jota tarvitsin tuolloin korkeakorkoisten luottokorttisaldojen yhdistämiseksi.

Mutta 13,7 prosentin todellinen vuosikorko ja lähes 150 euron maksut olivat huomattavasti korkeammat kuin olisin toivonut. Tässä kohtaa maksat kätevyydestä.

Ensimmäisen bondora lainan takaisinmaksu

Laskin, että minulla olisi juuri ja juuri varaa maksaa 70 euron kuukausittaiset lyhennykset tämän 36 kuukauden 2000 euron bondora laina takaisinmaksuun.

Sain 16 kuukautta myöhemmin hieman ylimääräistä rahaa ja maksoin 500 euron suuruisen kertaluonteisen ennenaikaisen takaisinmaksun. Näin pystyin maksamaan loput 6 viikkoa etuajassa ja säästämään yli 100 euroa korkoja.

Kun kaikki maksut ja kulut otetaan huomioon, efektiivinen todellinen vuosikorko oli lopulta noin 17,5 prosenttia 2000 euron lainasta.

Se on tietenkin paljon korkeampi kuin tavallinen pankkilaina, mutta silti kohtuullinen, koska en alun perin saanut kunnon korkoa muualta ja tarvitsin rahaa nopeasti.

Ole vain hyvin varovainen lainatessasi suurempia summia, joita et voi realistisesti maksaa takaisin. Lisämaksut tulevat hyvin kalliiksi, jos et maksa takaisinmaksuja myöhemmin.

Hakemuksen tekeminen uudelleen toistuva asiakas

Noin 8 kuukautta ensimmäisen bondora-lainani myöntämisen jälkeen minulle tuli odottamaton 1500 euron autokorjauslasku ja halusin jakaa takaisinmaksun kahdelle vuodelle.

Ottaen huomioon nyt positiivisen historiani ajallaan suoritettujen takaisinmaksujen suhteen, Bondora tarjosi minulle:

 • 1500 euron lainan
 • 24 kuukauden aikana
 • 11,9 %:n vuotuinen vuosikorko

Tämä oli 2 % alhaisempi todellinen vuosikorko kuin ensimmäinen lainani Bondoralta, mikä on osoitus siitä, että uskottavuuden rakentaminen johdonmukaisilla takaisinmaksuilla on hyödyllistä.

Olemassa olevana tyytyväisenä asiakkaana uuden hyväksynnän saaminen vei minuutteja verkossa, ja varat saapuivat tililleni jälleen kerran seuraavana arkipäivänä. Minun ei tarvinnut toimittaa uudelleen asiakirjoja, jotka todistavat tulot, henkilöllisyyden jne.

Toistaiseksi 75 euron kuukausittaiset lyhennykset ovat sujuneet odotetusti. Ellei tilanteeni äkillisesti muutu, olen aikataulussa, ja maksan lainan aikataulun mukaisesti 16 kuukauden kuluttua ilman seuraamuksia ja ongelmia.

Nyt kun tiedät yksityiskohdat omasta historiastani Bondoran kanssa kahden lainan aikana, analysoidaanpa joitakin keskeisiä hyviä ja huonoja puolia.

miksi valita bondora lainaa varten

Bondoran hyviä ja huonoja puolia punnitsemalla

Hyvät puolet

 • Supernopeat hyväksynnät ja käytettävissä oleva raha
 • Lainat 100-10 000 euron välillä
 • Ehdot 3 kuukaudesta 5 vuoteen
 • Ei seuraamuksia lainojen ennenaikaisesta maksamisesta

Miinukset

 • Hyväksyminen riippuu luottotiedoista
 • Korko 10-20 %, korkeampi kuin pankkien korko
 • Erilaisia maksuja, kuten toimitus- ja tilimaksut
 • Sanktiot, jos maksuja jää maksamatta

On selvästi olemassa pakottavia syitä, miksi yli 2 miljoonaa eurooppalaista asiakasta on valinnut Bondora-lainat korkeammilla kustannuksilla.

Nopea verkkoprosessi ja rahoituksen saatavuus ovat käteviä ja täyttävät tärkeän aukon. Mutta vain vastuullisille lainanottajille, ei pitkäaikaisiin rahoitustarpeisiin.

Sinun on oltava täysin tietoinen laina-aikana odotettavissa olevista kokonaiskustannuksista ja realistinen takaisinmaksukykysi suhteen. Muuten siitä tulee tuskallista.

Nyt kun olemme punninneet keskeiset hyvät ja huonot puolet, käsittelemme joitakin yleisiä kysymyksiä.

Onko bondora laillinen ja voiko siihen luottaa?

Kyllä, bondora on 100-prosenttisesti laillinen, laillinen ja asianmukaisesti säännelty Euroopassa. Ne ovat tähän mennessä välittäneet yli 2 miljoonaa lainaa viidessä eri maassa. Henkilökohtaisesti minulla ei ollut mitään ongelmia tai epäilyttäviä käytäntöjä kahden lainani aikana heidän kanssaan.

Kuten minkä tahansa lainanantajan kohdalla, arvioi kuitenkin huolellisesti, pystytkö realistisesti selviytymään takaisinmaksukustannuksista ajan kuluessa ennen varojen hyväksymistä.

Kuinka nopeasti saat lainarahat?

Kun olet virallisesti hyväksynyt lainatarjouksen ja allekirjoittanut sopimukset, Bondora on ylpeä siitä, että saat rahat erittäin nopeasti.

Useimmat asiakkaat saavat varat nimetylle pankkitililleen 1 pankkipäivän kuluessa.

Jos siis hyväksyt lainan esimerkiksi varhain maanantaiaamuna, voit odottaa käteistä useimmissa tapauksissa tiistaiaamuna. Paljon nopeammin kuin perinteiset lainareitit.

Mitä tapahtuu, jos maksuja laiminlyödään?

Kuten useimmilla lainanantajilla, aikataulun mukaisten maksujen laiminlyönnillä on Bondoralla lisäseuraamuksia:

 • Ylimääräinen myöhästymismaksu kuukaudessa
 • Korkeampi viivästyskorko
 • Mahdollinen negatiivinen luottoraportointi pitkittyneiden ongelmien jälkeen

Vakavissa tapauksissa useiden kuukausien aikana maksuhäiriöiset tilit saatetaan lähettää perintätoimistoille, mitä on parasta välttää.

Varmista ennen hyväksymistä, että budjetoit kunnolla, jotta voit maksaa takaisinmaksut ajallaan joka kuukausi. Älä anna maksujen vyöryä päällesi.

Keskeiset huomiot: Kenelle bondora-lainat sopivat parhaiten

Kerrataan lopuksi lyhyesti, millaisia ihanteellisia bondora laina ehdokkaita on:

Hyvät ehdokkaat Bondora-lainoille

 • Tarvitsevat nopeasti käteistä
 • Et voi saada pankkilainaa tai korko on liian korkea.
 • Haluavat käyttää sitä vain lyhytaikaisesti (12-24 kuukautta ihanteellinen).
 • Heillä on tiukka budjetti nopeaa takaisinmaksua varten

Pitäisi miettiä Bondoraa kahdesti

 • Tarvitsevat suurta rahoitusta useiden vuosien ajan
 • Ovat jo oikeutettuja kohtuuhintaisiin pankkilainoihin
 • Haluavat joustavuutta, jotta voivat tarvittaessa pienentää lyhennyksiä.
 • Huolissaan korkeista kokonaismaksukustannuksista, jotka kasautuvat yhteen

Lopputulos on, että hätärahoitustarpeissa nämä lainat täyttävät tärkeän aukon, jota pankit eivät tällä hetkellä pysty täyttämään. Älä vain käytä niitä tarpeettomiin hankintoihin tai pitkäaikaiseen edullisempaan rahoitukseen, joka on jo saatavilla.

Toivottavasti omien bondora laina kokemusia yksityiskohtainen kuvaaminen tässä tarjoaa hyödyllisiä näkemyksiä. Voit vapaasti jakaa muita kysymyksiä kommenteissa!

Usein kysytyt kysymykset

Onko lainan saaminen Bondoralta helppoa?

Kyllä, hakemuksen tekeminen kestää 5-10 minuuttia verkossa, ja saat alustavan tarjouksen 1 minuutissa.

Onko Bondora suomalainen yritys?

Ei, Bondora on virolainen vertaislainayritys, jolla on sivuliike Suomessa.

Voiko bondoran lainan maksaa kerralla pois?

Kyllä, voit halutessasi suorittaa ylimääräisiä lyhennyksiä maksaaksesi osan tai koko jäljellä olevan lainasaldon ennenaikaisesti pois.

Miten Bondora eroaa muista lainapalveluista?

Bondora yhdistää lainanottajat ja yksittäiset sijoittajat suoraan lainoja varten sen sijaan, että käyttäisit pankkia.

Miten voin maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti?

Voit tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai maksaa koko jäljellä olevan saldon ennenaikaisesti takaisin milloin tahansa ilman seuraamuksia.

Mikä yritys omistaa bondora?

Emoyhtiö Bondora Capital OÜ omistaa ja ylläpitää Bondoraa Virosta käsin.

Onko Bondoralla hyvä maine?

Ei, Bondora on saanut monia negatiivisia arvosteluja ja valituksia, jotka liittyvät lainojen epäselvään hinnoitteluun ja asiakaspalvelun saavutettavuusongelmiin.

Miten voin ottaa yhteyttä Bondoran asiakaspalveluun?

Tavoita Bondoran asiakastuki sähköpostitse osoitteessa [email protected] tai heidän verkkosivustonsa yhteydenottolomakkeella.

Kuinka kauan Bondora on toiminut?

Bondora aloitti Virossa vuonna 2008 ja tuli Suomeen vuonna 2013, jossa Suomen sivuliike avattiin vuonna 2015.

Sopiiko Bondoran laina yrityksen perustamiseen?

Ei, maksimissaan 10 000 euron lainat voivat olla liian pieniä ja kalliita useimpien aloittavien yrittäjien liiketoiminnan rahoitustarpeisiin.

Lue seuraavaksi näiden henkilöiden kokemuksista

lea bank kokemuksia – Lainojen korot, asiakaspalaute 2024

Rehellinen monefit kokemuksia – onko tämä laina sen arvoinen

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *