santander kokemuksia – Mitä asiakkaat arvostelut sanovat 2024

Santander Consumer Finance -lainalla on edelleen ”omat” piirteensä. Voit hakea sitä verkossa ja saada 2 000 – 50 000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia.

Santander laina kokemuksia ovat laajoja Suomessa ja kansainvälisesti, mikä on niitti. Sitä on kritisoitu korkeasta korosta, mutta se ei ole mitään verrattuna moniin muihin palveluihin. Sen myöntämisprosentti on kuitenkin alhainen ja ehdot ovat melko tiukat, jopa ”vanhanaikaisen” tiukat. Santanderin laina on silti ihan OK vaihtoehto, kun tutkit lainavaihtoehtoja.

santander kokemuksia

Santander Consumer Finance lainanantajana

Santander Consumer lainaa sinulle, ja sen kuluttajansuojalain mukainen vuotuinen enimmäiskorko on 28,22 %. Näillä koroilla ei voida puhua lainan halvimmasta päästä, mutta korko voi silti olla pienempi.

Lainan käsittelyaika on nopea ja se hyväksytään alustavasti nopeasti, vaikka tämä edellyttää liitteiden ja kaikkien tarvittavien tietojen toimittamista palveluun. Kaiken voi kuitenkin tehdä netissä, josta voi varmasti antaa positiivisia pisteitä.

Lainan käsittelyaika vaihtelee, ja viikonloppuisin tai juhlapyhinä voit aina odottaa seuraaviin (tai seuraaviin) pankkipäiviin.

Espanjasta alkunsa saanut Santander tunnetaan Suomessa erityisesti autorahoituksestaan, mutta yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu myös vakuudettomia kulutusluottoja. Selvitimme muun muassa, miten Santander-lainan korko vertautuu perinteisiin pankkeihin ja millaisia kokemuksia verkoston arviointisivustoilta löytyy rahoitusjätin palveluista.

Onko Santander pankki vai rahoitusyhtiö?

Suomessa vuodesta 2007 lähtien toiminut Santander Consumer Finance Oy on kansainväliseen Santander-pankkikonserniin kuuluva rahoitusyhtiö.

Santander harjoittaa liiketoimintaa maailmanlaajuisesti yli 40 maassa ja on yksi maailman suurimmista pankeista. Banco Santander perustettiin Espanjassa jo vuonna 1857, ja sen pääkonttori sijaitsee maan pääkaupungissa Madridissa.

Suomessa Santander tunnetaan erityisesti autorahoituksestaan. Olet varmasti itsekin nähnyt tänään jotain Santanderin omistamaa autoa, sillä Suomen teillä liikkuu päivittäin yli 170 000 yhtiön rahoittamaa ajoneuvoa.

Ajoneuvorahoituksen lisäksi Santanderin tuotevalikoimaan kuuluvat erilaiset osamaksuratkaisut, rahoitusvakuutukset ja perinteiset kulutusluotot. Tässä palveluesittelyssä keskitymme erityisesti Santanderin kulutusluottoihin.

Mitkä ovat Santanderin kulutusluottovaihtoehdot?

Santanderin lainat vaihtelevat 2 000 eurosta 50 000 euroon, ja niiden takaisinmaksuaika voi vaihdella 2 ja 15 vuoden välillä. Alle 5 000 euron lainoissa maksuaika on enintään viisi vuotta.

Yli 10 000 euron lainoissa maksuaika voi kuitenkin olla enintään 15 vuotta.

Voit kuitenkin maksaa lainan ennenaikaisesti takaisin joko osittain tai kerralla ilman lisäkustannuksia.

Santander kertoo verkkosivuillaan, että kulutusluottojen yleisiä käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi arkiostosten, auton vaihdon ja remontin rahoittaminen.

Lainalla on myös mahdollista maksaa pois useita pienempiä lainoja, osamaksu- tai luottokorttivelkoja, jolloin puhutaan niin sanotusta konsolidointilainasta.

Santander on tiukka lainanantaja, joten liian monta nykyistä velkaa voi estää lainan saamisen. Kun puhutaan kuitenkin hieman pienemmistä summista, voi olla mahdollista saada yhdistelmälainaa.

Lainat ovat vakuudettomia, eli et tarvitse kiinteistövakuuksia tai ulkopuolista henkilötakaajaa hakiessasi niitä.

Vakuuden puuttuminen lisää lainanantajan riskiä, mikä luonnollisesti näkyy lainan hinnassa – siksi lainaa ei kannata ottaa turhia menoja varten.

Mitkä ovat Santanderin lainavaatimukset?

Santander tunnetaan vastuullisena luotonantajana, jonka lainakriteerit ovat selvästi tiukemmat verrattuna moniin muihin Suomessa toimiviin rahoitusyhtiöihin.

Santander kertoi muutama vuosi sitten verkkosivuillaan, että se hylkää yli 80 prosenttia kaikista saamistaan hakemuksista: yleisin syy on, että lainan myöntäminen rasittaisi asiakkaan taloutta liikaa. Tällöin lainan ottaminen ei ole järkevä ratkaisu molemmille sopijapuolille.

Helppoa lainaa ei siis ole luvassa, mutta Santander tarkistaa hakijoiden tilanteen erittäin perusteellisesti.

Jotta voit hakea lainaa Santanderilta, sinun on täytettävä seuraavat perusvaatimukset:

 • Olet vähintään 24-vuotias ja asut vakituisesti Suomessa.
 • Sinulla on moitteeton tausta raha-asioiden hoitamisessa.
 • Bruttotulosi ovat vähintään 18 000 euroa vuodessa.
 • Jos hakemasi lainasumma on yli 20 000 euroa, sinulla on oltava vakiintuneet tulot ja sinulla on oltava oma asunto. Asuntoa ei kuitenkaan käytetä lainan vakuutena.

Tiukkojen lainaehtojen kääntöpuolena on se, että Santanderin myöntämien lainojen vähimmäiskorot ovat alhaisemmat verrattuna rahoitusyhtiöiden yleiseen tasoon. Tämän näet esimerkiksi lainavertailusta.

Mikä on Santander-lainan korko ja kustannukset?

Santander-lainan korko

Santander-lainan korko määräytyy hakemasi lainasumman perusteella seuraavasti:

 • 2000-5000€: euribor 3 kk + 9,90 %.
 • 5001-20 000€: euribor 3 kk + 9,00 %.
 • 20 001-40 000 €: euribor 3 kk + 8,00 %.
 • 40 001-50 000€: euribor 3 kk + 5,00%.

Lainojen viitekorkona käytetään kolmen kuukauden euriboria, joka on tällä hetkellä (01/2023) noin 2,10 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi 2 000 euron lainan korko on 12,00 %.

Kolmen kuukauden euriboriin sidotun lainan korko muuttuu kolmen kuukauden välein euriborin muutosten mukaisesti. Euriborin tämänhetkisen tason näet edellisestä linkistä.

Lainan todellista vuosikorkoa – eli korkolukemaa, jossa on otettu huomioon kaikki lainasta aiheutuvat kulut – korotetaan avausmaksulla ja tilinhoitopalkkiolla.

Avausmaksu on 49 euroa ja se sisältyy kaikkiin yli 5 000 euron lainoihin. Tätä pienemmissä lainoissa ei ole avausmaksua.
Tilinpitokulujen määrä on puolestaan 6-8 euroa kuukaudessa.
Santander tarjoaa verkkosivuillaan seuraavan esimerkin siitä, millaisia kuluja lainasta aiheutuu korkeimmalla mahdollisella korolla:

Esimerkki: 2 000 euron laina maksetaan pois kahden vuoden aikana 24 kuukausierässä. Kun otetaan huomioon viitekorkona toimiva 3 kuukauden euribor (tuolloin 2,162 %), lainan korko on 12,06 %. Todellinen vuosikorko, kun otetaan huomioon perustamismaksu (0 euroa) ja kuukausittainen tilinhoitomaksu (6 euroa/kk), on tällöin 19,99 %, ja lainasta takaisin maksettava määrä on 2404,87 euroa. Lainan kokonaiskustannus on 404,87 euroa ja kuukausierän määrä 101,00 euroa.

Muita mahdollisia lisäkustannuksia voi aiheutua, jos pyydät itse maksusuunnitelman muutosta (50 euroa). Toisaalta myöhästyneistä maksuista perittävä huomautusmaksu on 5 euroa.

Yllä olevat hintatiedot ovat saattaneet muuttua, joten tarkista Santanderin verkkosivuilta ajantasaiset korko- ja hintatiedot.

Millaisia ovat Santander asiakas kokemuksia verkossa?

asiakkaan kokemus santander
asiakkaan kokemus santander

Verkon arvostelusivustoilta ja keskustelupalstoilta ei löydy mitään kovin yllättävää Santanderista, mutta kommentit ja kokemuksia ovat hyvin samankaltaisia kuin muillakin Suomessa toimivilla rahoitusyhtiöillä.

Santander on todettu turvalliseksi ja luotettavaksi luotonantajaksi. Moniin muihin rahoitusyhtiöihin verrattuna Santanderin keräämien negatiivisten arvostelujen määrä on vähäinen.

Ruuhkainen asiakaspalvelu on saanut jonkin verran kritiikkiä internetin armottomilla foorumeilla. Suurin osa Santanderin saamista negatiivisista Google-arvosteluista liittyy siihen, että asiakaspalvelun tavoittaminen on ollut hidasta.

Santanderin asiakaskuntaan verrattuna arvostelujen määrä ei kuitenkaan ole kovin suuri.

Santanderin lainakriteerit ovat varsin tiukat. Monilla arviointisivustojen kommentoijilla on myös kokemuksia siitä, että lainahakemukselle on näytetty punaista valoa.

Jotkut ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä tarjottuun korkoon ja todenneet sen olevan kilpailukykyinen perinteisten kivijalkapankkien vakuudettomien lainojen kanssa.

Miten Santander-lainaa haetaan?

miten hakea santander-lainaa

Santander-lainaa haetaan – yllätys, yllätys – rahoitusyhtiön verkkosivuston kautta. Alla on kuvakaappaus lainahakemuksen ensimmäisen sivun näkymästä.

Kun olet valinnut lainasumman, laina-ajan ja mahdolliset lyhennysvapaat kuukaudet, voit tunnistautua verkkopankkitunnuksillasi, jolloin tietosi täyttyvät lomakkeeseen automaattisesti ja saat lainapäätöksen sähköisesti. Hakemuksen voi kuitenkin jättää myös ilman tunnistautumista.

Hakemuksessa tarvitaan hakijan tietojen lisäksi kaikki perinteiset lainahakemukseen vaadittavat tiedot:

 • tuloistasi
 • menoistasi
 • työtilanteestasi jne.

Lainahakemuksesi käsitellään viimeistään seuraavana pankkipäivänä. Jos alustava päätös on myönteinen, sinun on toimitettava Santanderille lopullisen lainapäätöksen tekemistä varten tarvittavat liitteet. Näitä liitteitä ovat mm:

 • palkansaajilta edellinen palkkatodistus
 • yrittäjiltä tilinpäätös, joka sisältää tuloslaskelman ja taseen.
 • eläkeläisiltä todistus eläkkeen määrästä tai kopio eläkeindeksin korotusilmoituksesta.

Voit lähettää liitteet Santanderin verkkopalvelun kautta. Hyväksytty laina maksetaan pankkitilillesi 1-2 arkipäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Tämän jälkeen näet lainasi tiedot verkkopalvelussa, jonne voit kirjautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Santanderin valikoimassa on myös Kaarna-lainaksi brändätty kulutusluotto, jota voi hakea lainanvälityspalveluiden kautta. Tällöin voit yhdellä hakemuksella kilpailuttaa myös muita rahoitusyhtiöitä ja pankkeja.

Santander autorahoitus ja vakuutus

Yksi Santanderin suosituimmista tuotteista on sen All in One -autorahoitussuunnitelma. Tämä osamaksulaina niputtaa yhteen ajoneuvon kustannukset sekä huollot ja renkaiden vaihdot rahoituskauden aikana.

Sopimuskauden lopussa lainanottaja voi joko pitää auton tai palauttaa sen ennalta sovittua hyvityssummaa vastaan.

Autolainojen lisäksi Santander tarjoaa rahoitusta suurempiin hankintoihin, jotka voidaan maksaa takaisin erissä ajan kuluessa. Santander tarjoaa myös erilaisia vakuutustuotteita. Lainan takaisinmaksun turvaamiseen liittyviä vakuutuksia tarjoavat CNP Santander Insurance Europe DAC ja CNP Santander Insurance Life DAC.

Autovakuutusten osalta Santander tekee yhteistyötä vakuutusyhtiö Ifin kanssa tarjotakseen autolainanottajien tarpeisiin räätälöityjä vakuutuksia.

Santanderin asiakaspalvelu ja yhteystiedot

 • Risto Rytin tie 33, 00570 Helsinki
 • 09-8564 5250 (puhelu 12-16)

Lue myös – ferratum kokemuksia ja asiakaspalvelu

Keskeiset asiat

 • Santander Consumer Finance tarjoaa lainoja 2000 – 50000 euron välillä joustavilla takaisinmaksuehdoilla.
 • Lainan korko on sidottu 3 kuukauden euriboriin, jonka marginaali on 5-9,9 % lainasummasta riippuen.
 • Lainakriteerit ovat tiukat verrattuna muihin lainanantajiin, mutta korot voivat olla kilpailukykyisiä.
 • Online-hakemus ja sähköiset allekirjoitukset tekevät prosessista nopean. Lopullinen päätös edellyttää tuloasiakirjojen toimittamista.
 • Asiakaskokemuksissa korostuu luotettavuus, mutta asiakaspalvelun tavoittamisessa on joitakin ongelmia.
 • Santanderin kulutusluotot voivat tarjota varteenotettavan rahoitusvaihtoehdon, mutta vertailu pankkien korkoihin on suositeltavaa.

Lue myös – instantor kokemuksia Asiakkaan ja opas saada Instantor laina

Usein kysytyt kysymykset aiheesta santander kokemuksia

Mikä on Santander?

Santander on kansainvälinen pankkikonserni, joka tarjoaa Suomessa kulutusluottoja ja muita rahoituspalveluja Santander Consumer Financen kautta.

Millaisia lainoja Santander tarjoaa?

Santander tarjoaa vakuudettomia henkilökohtaisia lainoja 2000-50000 euroon esimerkiksi kodin remonttiin tai auton hankintaan, ja niiden takaisinmaksuajat ovat joustavat 2-15 vuotta.

Kuka voi saada Santanderin lainaa?

Santanderin lainan saaminen edellyttää, että olet yli 24-vuotias, ansaitset vähintään 1500 euroa kuukaudessa, sinulla on erinomainen luottokelpoisuus ja omistat velattoman asunnon, jos otat lainaa yli 20 000 euroa.

Mitkä ovat Santanderin korot ja maksut?

Santander-lainojen korot vaihtelevat 3 kuukauden euribor + 5-9,9 % lainasummasta riippuen, minkä lisäksi yli 5000 euron lainoista peritään 49 euron avausmaksu ja 6-8 euron kuukausittaiset tilimaksut.

Miten Santander arvioi lainanhakijat?

Santander tutkii hakijat perusteellisesti ja hyväksyy vain ne, joiden talous on moitteeton, ja hylkää yli 80 % hakemuksista, mutta tarjoaa alhaisia korkoja hyväksytyille lainanottajille.

Ovatko Santanderin lainat suositeltavia?

Kilpailukykyisten korkojen ja luotettavuuden maineen ansiosta Santanderin lainat ovat hyvä vaihtoehto lainanottajille, jotka täyttävät tiukat lainauskriteerit.

Mitä asiakkaat sanovat Santanderista?

Santanderista annetut arviot ovat pääosin myönteisiä, ja asiakaspalvelun saavutettavuudesta on joitakin pieniä valituksia, mutta avoimesta hinnoittelusta ja hyödyllisistä verkkopalveluista on paljon kiitosta.

Miten haen Santanderin lainaa?

Voit hakea Santander-lainaa kätevästi täysin verkossa antamalla henkilö- ja tulotiedot – lainapäätökset ovat nopeita ja varat maksetaan 1-2 päivän kuluessa allekirjoittamisesta.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *