Sortter Kokemuksia – Uskomattomia faktoja tietää ja arvioida

Sortter on Suomessa uusi ja merkittävä palvelu, joka auttaa ihmisiä tutkimaan lainavaihtoehtoja. Yksinkertaisesti sanottuna Sortter auttaa etsimällä lainatarjouksia tarjouskilpailuun osallistuvilta yrityksiltä. Se toimii lainaa hakevan henkilön antamien tietojen avulla.

Jos olet utelias henkilökohtaisista sortter kokemuksia, olen jakanut ne tällä sivulla. Kerron, mikä meni hyvin ja millä alueilla mielestäni voitaisiin tehdä parannuksia. Sivun lopussa on myös kommenttiosio, jossa voit jakaa omia sortter kokemuksiasi sekä omia hyviä ja huonoja puolia Sortter-lainan suhteen.

sortter kokemuksia lainapalvelusta ja arvioida

Mikä on sortter ja miten se toimii?

Sortter on lainavertailupalvelu, jonka avulla voit saada useita lainatarjouksia täyttämällä vain yhden verkkohakemuksen. Tässä on lyhyt katsaus sen toimintaan:

 • Täytät Sortterin verkkosivustolla yhden lainahakemuksen ja annat tiedot, kuten haluamasi lainasumman ja takaisinmaksuajan.
 • Tämän jälkeen hakemuksesi lähetetään Sortterin kumppanipankeille ja lainanantajille. Jopa 20 lainanantajaa analysoi hakemuksesi ja päättää, tekeekö ne sinulle lainatarjouksen.
 • Saat lainatarjoukset suoraan suojatulle Sortter-tilillesi. Voit helposti vertailla korkoja ja ehtoja ja valita parhaan tarjouksen.
 • Jos hyväksyt jonkin tarjouksista, teet lainasopimuksen suoraan lainanantajan kanssa. Sortter helpottaa prosessia, mutta lainasopimus tehdään sinun ja lainanantajan välillä.

Sortter käytön suurin etu on mukavuus – sinun ei tarvitse täyttää useita lainahakemuksia tai käydä ostoksilla. Ja koska lainanantajat kilpailevat asiakkaistasi, saatat saada paremmat lainaehdot.

Sortter ei itse lainaa rahaa eikä päätä lainojen hyväksymisestä. Sen avulla voit vain käyttää ja vertailla useita tarjouksia yhdessä paikassa.

Henkilökohtainen sortter kokemuksia käytöstä

Käytin Sortter hiljattain itse, kun tarvitsin 25 000 euron henkilökohtaista lainaa kodin remonttiin. Tässä ovat kokemuksia tärkeimmät yksityiskohdat:

Lainan yksityiskohdat:

 • Lainan määrä: Lainan määrä: Lainan määrä: 25 000 euroa
 • Laina-aika: Rahoitus: 2 vuotta

Lajiteltu laina Prosessi:

 • Täytin yhden lainahakemuksen Sortterissa (kesti 5 minuuttia).
 • Sain 4 lainatarjousta 2 päivän kuluessa
 • Vertailin tarjouksia vierekkäin ja valitsin suosikkini.
 • Viimeistelin lainasopimuksen suoraan valitsemani lainanantajan kanssa.

Tulokseni:

 • Sain tarjouksia, joiden korot vaihtelivat 10,5 prosentista 18 prosenttiin.
 • Valitsin tarjouksen, jossa oli kilpailukykyinen 12 prosentin korko hyvämaineiselta lainanantajalta.
 • Laina-aikana maksettavien korkojen kokonaismäärä on 5 000 euroa.
 • Kaiken kaikkiaan Sortterin prosessi oli mielestäni erittäin nopea ja kätevä. Useiden tarjousten saaminen rinnakkain auttoi minua varmistamaan, että sain kilpailukykyisen koron.

Positiivisen kokemuksia perusteella suosittelen sortter kaikille, jotka etsivät henkilökohtaista lainaa. Lue lisää yksityiskohtia…

Millaista lainaa voit saada sortterista

Tärkeimmät asiat, jotka on hyvä tietää Sortter

Nyt kun olet kuullut omakohtaisista kokemuksistani, tässä on muutamia muita taustatietoja Sortterista, jotka on hyvä tietää:

 1. Sortter ei varsinaisesti tarjoa lainoja.

On tärkeää ymmärtää, että Sortter on lainojen vertailualusta, ei lainanantaja. Ne auttavat sinua löytämään lainoja täyttämällä yhden hakemuslomakkeen, jonka ne lähettävät useille yhteistyökumppaneina toimiville lainayhtiöille tekemään tarjouksen yrityksestäsi. Sortter ei kuitenkaan koskaan lainaa rahaa suoraan.

 1. Lainoja voi vertailla 1 000-60 000 euron välillä.

Sortterin avulla voit vertailla lainatarjouksia kokoluokassa 1 000-60 000 euroa. Se toimii siis hyvin pienemmistä henkilökohtaisista lainoista aina keskisuuriin lainoihin asti. Voit valita takaisinmaksuajat 1-15 vuotta.

 1. Tarjoukset tulevat useilta eri lainanantajilta

Sortter tekee yhteistyötä noin 20 pankin, NBFC:n ja fintech-lainanantajan kanssa. Saat siis todennäköisesti lainatarjouksia sekoituksesta perinteisiä pankkeja ja uudempia digitaalisia luotonantoyhtiöitä, kun käytät Sortteria.

 1. Korot voivat vaihdella melko paljon

Kokemukseni mukaan minulle tarjotut korot vaihtelivat 10,5 prosentista matalimmillaan 18 prosenttiin yläpäässä. Sinulle mahdollisesti tarjottavissa koroissa voi siis olla huomattavaa vaihtelua riippuen siitä, miten lainanantaja analysoi hakemuksesi.

 1. Vakuuksia tai takaajia ei tarvita

Sortterin kautta tarjottavat henkilökohtaiset lainat ovat vakuudettomia, joten sinun ei tarvitse antaa mitään omaisuutta tai muuta vakuutta. Myöskään takaajia ei tarvita.

 1. Sortterin käyttö ei maksa kuluttajalle mitään

Sortterin kaltaisen lainavertailupalvelun käyttämisen etuna on, että kuluttajalle ei aiheudu kustannuksia tai maksuja. Täytät vain yhden kätevän lomakkeen, ja Sortter huolehtii tarjousten hankkimisesta ja esittämisestä, jotta voit vertailla ja valita niistä.

 1. Saamieni lainatarjousten analysointi

Kun sain neljä lainatarjousta haettuani Sortterin kautta, vertasin ehtoja huolellisesti ennen kuin valitsin haluamani vaihtoehdon.

Ihmiset-sortter-kokemuksia

Sortter kokemuksia hyvät ja huonot puolet

Sortter henkilökohtaisten lainojen vertailupalvelun käyttämisen perusteella tässä on muutamia etuja ja haittoja, joita olen kokenut kuluttajana:

Hyvät puolet

 • Kätevä yhden hakemuksen prosessi
 • Pääsy useisiin kilpailukykyisiin lainatarjouksiin
 • Hyvä korkovalikoima, joka mahdollistaa edullisemman lainan valinnan.
 • Nopea maksuaika mahdollinen
 • Käyttäjäystävällinen kojelauta tarjousten vertailuun

Miinukset

 • Pieni vaihtelu myönnetyn lainan määrässä.
 • Paljon puheluita lainanantajilta hakemuksen jättämisen jälkeen!
 • Luottopisteytysprosessi ei ole läpinäkyvä

Kaiken kaikkiaan havaitsin, että hyvät puolet olivat paljon suuremmat kuin huonot puolet lainatarpeideni kannalta. Harkitsisin ehdottomasti sortterin käyttämistä uudelleen tulevaisuudessa, jotta voin säästää aikaa ja saada parhaan koron, kun tarvitsen henkilökohtaista lainaa.

Neuvoja sortter käyttäville kuluttajille

Jos aiot vertailla henkilökohtaisia lainoja Sortterin avulla, tässä on muutamia neuvoja, jotka perustuvat omakohtaiseen kokemuksia:

 • Anna tarkat yhteys- ja työsuhdetiedot – näin varmistat, että tarjoukset ovat oikeat.
 • Tarkista lainanantajien kelpoisuusehdot ennen hakemista
 • Hae vain, jos olet varma takaisinmaksukyvystä
 • Vertaile perusteellisesti kaikkien saatujen tarjousten ehtoja
 • Neuvottele lainanantajien kanssa, jos saat sopimattomia ehtoja.
 • Analysoi vakuutus-/takuuvaatimukset
 • Lue kaikki käyttöehdot ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Tärkeintä on ymmärtää, että sortter on vain vertailutyökalu – sinun on itse tarkistettava lainanantajat huolellisesti ennen lainan ottamista.

Tuomio: Suosittelen sortteria lainavertailuihin.

Ottaen huomioon omat positiiviset kokemukseni sortterin käytöstä viime aikoina, suosittelisin sitä ehdottomasti lainavertailualustaksi, erityisesti pienempien henkilökohtaisten lainojen osalta.

Mahdollisuus päästä käsiksi useisiin tarjouksiin täyttämällä vain yksi lomake tekee siitä erittäin kätevän kuluttajille säästää aikaa ja löytää edullisempia korkoja.

Muista vain vertailla huolellisesti kaikkien saamiesi tarjousten yksityiskohtia ennen lainan hyväksymistä.

Arvioisin yleisen sortter kokemuksia 4/5 tähteä ja käytän palvelua todennäköisesti uudelleen, kun tarvitsen nopeaa henkilökohtaista lainaa tulevaisuudessa.

lue tämä opas myös – Mitä asiakasarvostelut sanovat lea bank kokemuksia?

Usein kysytyt kysymykset aiheesta henkilökohtainen kokemukseni sortterista

Mikä yritys omistaa Sortter.fi-palvelun?

Sortter.fi-palvelun omistaa Sortter Oy, joka on panostanut viime vuosina merkittävästi kasvuun.

Onko Sortter huijaus?

Sortteria ei ole syytä epäillä huijaukseksi, vaan sitä pidetään luotettavana lainapalveluna. Se on listattu luotettavia lainapaikkoja korostavalle sivulle.

Ovatko lainan saamisen mahdollisuudet hyvät Sortterin kautta?

Kyllä, Sortterin tilastojen perusteella hieman yli 30 % lainahakemuksista johtaa hyväksyttyyn lainapäätökseen, mikä tekee siitä suotuisan vaihtoehdon nykyisessä tilanteessa.

Paljonko voin saada lainaa ja millä korolla?

Sortterin kautta voit saada vakuudetonta kulutusluottoa 1000-60 000 euron välillä, ja korko lasketaan yksilöllisesti (4-20 %). Yrityslainoja on saatavilla myös 500-10 000 000 euroon, ja Sortter järjestää toisinaan asuntolainojen joukkohuutokauppoja (10 000-500 000 euroa).

Mitä ehtoja Sortter asettaa lainanhakijoille?

Sortter edellyttää, että hakija on vähintään 20-vuotias, vakituisesti Suomessa asuva, luottotiedot ovat kunnossa ja hänellä on säännölliset palkka- tai eläketulot. Yksittäisillä yhteistyökumppaneilla voi olla tiukemmat kriteerit, ja hakemukset toimitetaan vain hakijan minimikriteerit täyttäville lainanantajille.

Onko lainojen tarjoaminen maksutonta?

Kyllä, Sortter kilpailuttaa asunto-, yritys- ja kulutusluottoja maksutta. Jos päätät hyväksyä lainatarjouksen, Sortter saa lainanantajalta välityspalkkion.

Voiko Sortterilla hakea yrityslainaa?

Kyllä, Sortter tarjoaa yrityslainapörssejä 500 eurosta alkaen aina 10 miljoonaan euroon asti, mikä tarjoaa joustavan valikoiman erikokoisille yrityksille.

Mitkä pankit ja rahoituslaitokset Sortter kilpailuttaa minulle?

Sortter kilpailuttaa kulutusluottosi ja vakautuslainan noin 20 pankin ja rahoituslaitoksen kesken, mukaan lukien kotimaiset yhteistyökumppanit kuten Fixura, Morrow Bank ja POP Pankki.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *